FORSIDE

SLAGET I TONKINBUGTEN

BOMBER I MOSKVA

OPERATION NORTHWOOD

USS LIBERTY

BOMBEN I MURRAHBYGNINGEN


FALSE FLAG OPERATIONER  .


Hvis en regering står overfor irriterende modstandere, som de ikke kan komme til livs på lovlig måde, kan det være fristende i hemmelighed at begå en forbrydelse og bagefter give modstanderne skylden for den. Det er det, man kalder en false flag operation. Så har man en perfekt undskyldning for at kaste sig over modstanderne og knuse dem. Metoden er effektiv men risikabel.

Ikke desto mindre er den blevet brugt ganske tit af magthavere alle steder i verden. Herunder er der der blot nogle få stykker som er beskrevet lidt fyldigt, men listen over False Flag Operationer som er blevet officielt indrømmet er lang.


INDRØMMEDE FALSE FLAG OPERATIONER

TOP


Tonkin bugt resolutionen

I 1954 blev franskmændene besejret i Vietnam. Den nordlige del kom under kommunistisk styre, mens den sydlige del skulle afgøre sin skæbne ved et valg. Det valg kom aldrig, og efterhånden begyndte et oprør mod den amerikansk støttede diktator Diem. USA kunne imidlertid ikke gå åbenlyst ind i krigen uden at skaffe sig en grund til det.


MADDOX


I

I begyndelsen af august 1964 kunne præsident Johnson meddele, at en destroyer Maddox i internationalt farvand var blevet angrebet af nordvietnamesiske torpedobåde den 2. og 4. august, og på den baggrund vedtog den amerikanske kongres Tonkin Bugt Resolutionen. Den gav præsidenten fuldmagt til at bruge alle midler for at beskytte allierede mod kommunistisk aggression.
                                                                       Præsident Johnson                                                                                      McNamara


Denne resolution var det legale grundlag for Vietnamkrigen, der dræbte ca 2 millioner vietnamesere og 58000 amerikanere.

Nu lang tid senere har den daværende forsvarsminister, McNamara indrømmet, at der blev fiflet med oplysningerne. Ved sammenstødet d. 2. august var det amerikanerne der skød først, og beretningen om episoden 4. august var ganske enkelt fri fantasi.

 McNamara taler ud


TOP

Bomber i Moskva

Nu skal man ikke tro, at amerikanerne er de eneste, der kan finde på at lave beskidte tricks, når det brænder på.
I 2004 blev nogle beboelsesejendomme sprængt i luften i Moskva. Efterretningstjenesten FSB mente øjeblikkelig at kunne fastslå, at det var tjetjenske terrorister, der var på spil. Man begyndte derfor omgående at bombe Grozny, hovedstaden i Tjetjenien. Den tidligere chef for FSB Vladimir Putin stod netop foran et valg. Han blev meget populær for sin handlekraft, og han fik 70% af stemmerne.

 


Putin

 

Så skete der det, at nogle beboere i en ejendom i Moskva bemærkede et par mystiske personer, der tilsyneladende opførte sig nervøst, inden de forsvandt i en hvid Lada. De tilkaldte politiet som efterfølgende fandt tre sække, der indeholdt et hvidt pulver. En af de mystiske personer ringede senere til efterretningstjenesten og fortalte, at de var kommet i vanskeligheder. Denne samtale blev opfanget af en vaks telefonoperatør, og sagen blev afsløret.

  

Nikolai Patrushev

 

Men chefen for FSB, Nikolai Patrushev, handlede hurtigt. Han indrømmede sådan set det hele, men hævdede, at der kun var tale om en øvelse, der skulle skærpe folks opmærksomhed overfor terror – sækkene havde kun indeholdt sukker. De kvikke mennesker, der havde afsløret ”øvelsen”, blev rost og fik tildelt farvefjernsyn som belønning.

Men hvis det nu havde været en ”konspirationsteoretiker”, der var kommet med den forklaring – ville vi så have fundet den sandsynlig?

 

Wikipedia om Russisk Terror
Om Putin

RUSSISKE BOMBEFOLK STRAFFET

STØRRE RAPPORTTOP

NORTHWOOD

JOHN   F.  KENNEDY
GENERAL LEMNITZER


I slutningen af 1950erne fik Cuba stadig tættere bånd til Sovjet, og USA begyndte at overveje et angreb, der skulle fjerne Fidel Castro som leder af Cuba.

Forskellige forslag blev udarbejdet af Joint Chiefs of Staff under ledelse af general Lyman Lemnitzer, men de blev afvist af Præsident Kennedy og blev aldrig sat i værk.

Planen har altså aldrig givet anledning til noget kriminelt, og den kunne derfor offentliggøres i november 1997. Den giver et formidabelt indblik i tankegangen hos den militære ledelse.

Der var planer om, fra luften at sænke skibe med cubanske flygtninge på vej mod USA, eller lade hemmelige agenter optræde som Cubatro terrorister og lade dem sprænge ting i luften på den amerikanske base på Guantanamo.

Efter begivenhederne 11. september har der været speciel opmærksomhed omkring en plan, der omfattede en flyvemaskine.

Der var en passagermaskine, der regelmæssigt fløj ad en rute i Caribien, der gik gennem cubansk luftrum. Nu var det planen, at CIA skulle anskaffe en maskine mage til, give den de samme kendingsbogstaver og i øvrigt male den i nøjagtig samme farver. Denne maskine skulle indrettes som drone altså et førerløst fly.

Så skulle dronen starte samtidig med den rigtige maskine, og et sted ude over havet skulle de møde hinanden. Herfra skulle den rigtige maskine sætte kursen mod en militærbase, mens dronen fortsatte ind over Cuba. På et tidspunkt skulle den udsende nødssignal og derefter sprænges i luften.

Herefter var det naturligvis meningen, at cubanerne skulle beskyldes for at nedskyde et ubevæbnet passagerfly, og i den bølge af raseri der ville følge, kunne man så få folkelig opbakning til at angribe Cuba.


Passagererne i den rigtige maskine kunne ikke så godt optræde under deres rigtige navne, for de skulle jo være "døde" efter "nedskydningen". Formentlig ville man klare problemet ved at fylde flyet op med betroede agenter, og så bagefter udsende en tabsliste med fiktive navne.TOP


USS 
Liberty

USS Liberty før angrebet ...

USS Liberty var et topmoderne amerikansk efterretningsskib. Ved middagstid 8. juni 1967 - d.v.s. under 6-dageskrigen -  befandt det sig på mission i det østlige Middelhav, da det uden varsel blev angrebet af israelske flyvemaskiner med raketter og napalm. Det første mål var kommandobroen og antennerne, samtidig med at skibets kommunikationskanaler blev kraftigt jammede, for at forhindre det i at tilkalde hjælp.

Kort efter dukkede 3 torpedobåde op. De affyrede torpedoer mod skibet og beskød dækket med kraftige maskingeværer for at forhindre slukningsarbejdet. De beskød og sænkede også redningsflåder, som man havde sat i vandet.

 


 
... og efter

Trods kraftig kugleregn lykkedes det en tekniker at rigge en nødsender til og sende besked til de to hangarskibe Saratoga og America, der lå i Middelhavet. De sendte øjeblikkelig flyvere til undsætning, og piloterne fik over radioen besked om, at det drejede sig om fjendtlige fly, som de havde fuld ret til at skyde ned. Denne besked blev sendt i klart sprog, så enhver kunne aflytte den, og det gjorde israelerne tilsyneladende også. I hvert fald afbrød de angrebet med det samme og spurgte nu høfligt besætningen, om de havde brug for hjælp. Tilbuddet blev afslået.

Af Libertys 295 mand store besætning var 34 blevet dræbt og 174 såret. Aligevel lykkedes det at bringe skibet ind til Malta.
Kaptajn Mc Gonagle


Gådefuldt Angreb


Angrebet var noget af en gåde, for Israel og USA var allierede.

Israel hævdede, at de fejlagtigt havde troet, at det var et Egyptisk fartøj, men den forklaring var svær at tro på af flere grunde.

Man havde f.eks. opfanget kommunikationen mellem en israelsk pilot og hans base, og der forekom bl.a. følgende ordveksling:

Israelsk pilot til basen: Det er et amerikansk skib. Ønsker I stadig at vi skal angribe?

Basen: Ja følg ordrerne.

Israelsk pilot til basen: Men det er et amerikansk skib -- jeg kan se flaget.

Basen: Det skal du ikke bryde dig om. Ram det.

 

Piloten nægtede at udføre ordren. Han vendte tilbage til basen, hvor han blev arresteret og straffet.


 

Også jammingen rummede problemer. Amerikanere og egyptere sender på forskellige frekvenser, og det var yderst præcist de amerikanske frekvenser, der blev jammet.

Flere højtstående militærfolk sagde rent ud, at de ikke troede på de israelske forklaringer, men af en eller anden grund ønskede USA alligevel at dysse sagen ned.

Undersøgelsekommissionen fik kun en uge til foretage deres undersøgelser og skrive rapport. Den blev naturligvis meget mangelfuld, men blev alligevel godtaget uden protester.

 

Ward Bostons beretning om undersøgelsenSENERE UNDERSØGELSER

De overlevende besætningsmedlemmer blev truet med krigsret, hvis de omtalte sagen - om det så var til deres ægtefæller.

Først i 2003 blev der nedsat en uafhængig undersøgelseskommmission med følgende personer:

 Admiral Thomas H. Moorer, United States Navy (Ret.), Former Chairman, Joint Chiefs of Staff;

General Raymond G. Davis, United States Marine Corps, (MOH)former Assistant Commandant of The Marine Corps

Rear Admiral Merlin Staring, United States Navy (Ret.) Former Judge Advocate General Of The Navy

Ambassador James Akins (Ret.), Former United States Ambassador to Saudi Arabia.

De afgav en lang forklaring, men som det korte af det lange fastslog de, at det israelske angreb helt åbenlyst var foretaget med vilje.

 

En sådan gåde sætter naturligvis gang i spekulationerne, der er gået i mange retninger. Var det virkelig et uheld? En gang i mellem sker der jo de mest forrykte ting.

Det mener bl.a. det israelske
Anti Defamation League

 

Men hvorfor foretog man så ikke en grundig undersøgelse for at forhindre, at den slags kunne ske igen? Og hvorfor blev de overlevende truet til at holde deres mund?

Og i øvrigt – at skyde på redningsbåde er en krigsforbrydelse, uanset hvad man tror.

Krigskorrespondenten   Alan Hart har sin forklaring.

 Den officielle USS Liberty memorial site
Israelsk Pilot
Længere Udredning
Noget kortere Udredning
Hvem siger at det var overlagt angreb
TOP

Bomben i Oklahoma City


19. april 1995 blev en offentlig bygning i Oklahoma City, Murrah bygningen udsat for en eksplosion, der sprængte hele facaden bort.
168 personer blev dræbt, heraf 19 børn i en børnehave.
MURRAH BYGNINGEN


Redningsarbejdet gik naturligvis straks i gang, og den lokale TV station begyndte at rapportere. Her er en udskrift fra en af de tidlige udsendelser.
Den fastslår utvetydigt, at der var anbragt bomber inde i bygningen.

 

"...here's now what we are starting to learn about the succession, or what someone obviously hoped would be a succession of explosions. The first bomb that was in the federal building did go off ... the second explosive was found and defused. The third explosive that was found and they are working on it right now ... both the second and third explosives, if you can imagine this, were larger than the first. ... It is just incredible to think that there was that much heavy artillery that was somehow moved into the downtown Oklahoma City federal building."
"...this is the work of a sophisticated group, this is a very sophisticated device, and it has to have been done by an explosives expert."


Også guvernøren Frank Keating, en tidligere FBI ansat udtalte, at sprængningen helt klart var udført af eksperter.

Der opstod spontant en mængde formodninger om, hvem gerningsmændene kunne være. Næsten alle kommentatorer var enige om, at det måtte mellemøstlige terrorister altså muslimer af en art.


Hvem var gerningsmændene?

 

 


 

Timothy McVeigh

Men kort efter blev en ung mand - Timothy McVeigh - arresteret for ulovlig våbenbesiddelse, og fordi han manglede licensplader på sin vogn.

I de kommende døgn blev anklagen udvidet til noget langt mere alvorligt. Han blev sigtet for at have kørt en vogn med over 2 tons eksplosivt kunstgødning (ammoniumnitrat) op foran Murrah bygningen og sprængt det i luften.
Det benægtede han ikke, og han blev senere dømt til døden og henrettet

 

 

Sagen efterlod en del gåder.

Hvad blev der af bomberne?

Hvem var de eksperter, der havde anbragt bomber inde i huset? Efterhånden som tiden gik, var det som om, disse bomber langsomt forsvandt, og man begyndte at mene, at det var McVeighs gødningsbombe, der alene havde lavet alle skaderne. Når man i dag læser de officielle beretninger, vil man se, at de sofistikerede bomber ikke nævnes med et ord.

F.eks. Wikipedia

En ekspertundersøgelse

En mangeårig militær sprængstofekspert Benton K. Partin benægtede at en gødningsbombe kunne knuse søjler af jernbeton, specielt når sprængladningen blev fyret af i fri luft, hvor trykket hurtigt aftager.


Hele Partins rapport
Specielt om sprængningen


Hvad indeholdt videobåndene?

Oklahoma city var lige som andre storbyer rigt forsynet med overvågnings kameraer. Ikke mindre end 4 stykker sad sådan, at de måtte have filmet hele forløbet, og det ville derfor have været muligt at få et nøjagtigt overblik over situationen. Men politiet konfiskerede båndene, og da de senere udleverede dem til undersøgelse, viste det sig, at de afgørende øjeblikke var slettet på alle fire bånd. De indeholdt åbenbart noget som folk ikke måtte se.


Om de slettede bånd


VIDEO:
Først en kort gennemgang af Partins rapport, derpå live optagelser fra Oklahoma lokal TV


Bygningen blev revet ned

 Der blev ikke foretaget yderligere undersøgelser af den ødelagte bygning. 14 dage efter terrorbomberne blev den sprængt i luften og resterne kørt bort.

 

En af de FBI mænd, der havde med sagen at gøre mener ikke, at man kan være sikker på, at alle skyldige er blevet fanget. Han forlangerat sagen bliver genåbnet.

TOP